НАЧАЛО » българия

Раздават по 40 лева великденски добавки на над 1 млн. пенсионери

fb
3E news
fb
11-03-2014 08:25:00
fb

По 40 лева трябва да получат за Великден най-бедните пенсионери, съобщи лидерът на БСП Сергей Станишев. Кабинетът вече е осигурил 40 млн. за бонусите. Очаква се парите да зарадват 1 046 000 възрастни преди най-големия християнски празник. Тези хора живеят под прага на бедността, който е 251 лева. Това са възрастните, които взеха по 50 лв. добавки преди Коледа. Министрите търсят още 13 млн. лв., за да запазят размера им. Великденските и коледните добавки за най-бедните пенсионери стават традиционни, обявиха вчера лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан по време на среща с медиите "Открито управление" в НДК. "Това не е предизборно обещание. Ще продължим с политиката на социално размразяване", увериха двамата лидери.

Премиерът Пламен Орешарски също изрази надеждата си, че правителството ще успее да осигури великденски бонуси за възрастните, които живеят под прага на бедността.  

Днес Надзорният съвет на НОИ ще обсъди различните варианти за великденски добавки. Експертите са се спрели на два. Първият е равни суми за всички. Вторият е диференцирана добавка според трудовия стаж. Решението се очаква да бъде гласувано в сряда на заседанието на кабинета.

добавки
40 лева за Великден
пенсионери
БСП
ДПС
среща с медии
По статията работи: