Работодателите ще протестират срещу цените на тока на 31 януари

Ръстът на цените на електроенергията и необходимостта от ефективни действия на българските работодатели, насочени към преодоляване на задълбочаващите се проблеми е била обсъдена на заседанието на работодателските организации в петък, става ясно от съобщение на Българската стопанска камара (БСК).

Беше взето решение за провеждане на протест, заедно с национално представителните синдикални организации, както и такива на браншово и регионално ниво. Работното предложение за дата на провеждане на протеста е 31 януари, което подлежи на допълнително съгласуване между организациите, вкл. в рамките на техните управителни органи, допълват от стопанската камара.

 

В същото време от БСК уточняват, че предстои, освен окончателно уточняване на датата за протеста и неговите параметри, АОБР да съгласува и одобри своите приоритети за 2018 г., които ще бъдат официално представени на пресконференция към края на месеца.

Припомняме, че намерението на бизнеса за протест срещу цените на тока не е ново. Компаниите на повечето работодателски организации са играчи на свободния енергиен пазар.

От камарата уточняват, че от този месец поемат председателството на АОРБ.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари