Работодателите се отказаха да искат оставка на министър Петкова

Кирил Домусчиев, КРИБ и Цветан Симеонов, БТПП
Източник: БГНЕС

Работодателските организации се отказаха да искат оставка на министъра на енергетиката Теменужка Петкова. Това съобщиха председателите на работодателските организации на брифинг след срещата си с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет.

След проведения днес разговор и мерките, които трябва да се вземат, можем да имаме един краткосрочен резултат, а със закона и дългосрочен. За да имаме модерна енергетика, а и българската индустрия да получава електроенергия на пазарни цени, за да може да се конкурира с наши конкуренти от съседни и други европейски държави. Един добър диалог се получи и получихме съгласие за всички мерки, които българските работодатели предлагат, каза председателят на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев.

Той добави, че са се разбрали да изчакат две седмици след срещата с министър-председателя и неговия екип. През това време ще тръгнат съответните законодателни инициативи и протест няма да има, категоричен е Домусчиев. В краткосрочен план разчитаме на съдействието на енергийния министър Петкова, добави още председателят на КРИБ.

Удовлетворени сме от диалога, няма да се наложи да искаме оставката на министъра на енергетиката, заяви след срещата председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов.

В понеделник три от четирите работодателски организации - КРИБ, АИКБ и БСК настояха за оставката на Теменужка Петкова заради съществуващата, според тях, но недоказана до момента опасност от поскъпване на тока на свободния пазар и с твърдението, че изостават реформите в сектора.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари