НАЧАЛО » българия

Проверка установи, че измервателните уреди на ЕVN България Топлофикация спазват законовите изисквания

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор провери 100 абонатни станции на случаен принцип, с общо 264 топломери и водомери за топла и студена вода

fb
3E news
fb
07-07-2015 12:20:00
fb

Проверка на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) установи, че ЕVN България Топлофикация използва измервателни уреди с валиден срок на метрологична проверка и в съответствие с изискванията на Закона за измерванията и Закона за техническите изисквания.

Надзорната проверка беше извършена в периода 12.02 – 06.03.2015 г. от Главна Дирекция „Метрологичен надзор“ на ДАМТН.  Целта на проверката беше да се установи дали ЕVN България Топлофикация спазва задълженията, произтичащи от Закона за измерванията (ЗИ) като лице, което използва топломери и водомери за измервания, свързани с търговски плащания.

Проверката на държавния контролен орган обхвана общо 100 абонатни станции, разположени в жилищни сгради с етажна собственост, училища, детски градини, болници, търговски центрове и др. Абонатните станции бяха избрани на случаен принцип във всички топлофицирани райони на гр. Пловдив. Бяха проверени общо 264 средства за измерване: топломери, водомери за топла и студена вода. Проверката обхвана и уреди, намиращи се на склад в EVN България Топлофикация.

Резултатите от проверката на ДАМТН сочат, че всички проверени уреди са с валиден срок на метрологична проверка и са спазени изискванията на Закона за измерванията и Закона за техническите изисквания.

 

 

 

EVN Топлофикация
абонатни станции
Държавна агенция за метрологичен и технически надзор
По статията работи:

Маринела Арабаджиева