НАЧАЛО » българия

Проведе се вторият регионален кръг на състезанието "Стани стипендиант на ЧЕЗ"

Победителите ще получат шанс да кандидатстват с оценката от конкурса, както и месечна стипендия от компанията

fb
3E news
fb
19-02-2015 10:36:00
fb

В Дупница и Плевен се проведе вторият регионален кръг на състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ“. Целта на конкурса е да се предостави възможност на учениците от направление „Електроенергетика“ в професионалните гимназии да демонстрират придобити знания и практически умения в тази сфера.

 

В състезанието участваха 14 ученици от 7 професионални гимназии от Кнежа, Плевен, Ловеч, Благоевград, Кюстендил, Бобов дол и Дупница. Те премериха сили в две задачи – тест със затворени въпроси и електротехническа задача. Участниците, показали най-добри резултати, ще продължат съревнованието в националния кръг. Домакини на конкурса бяха Професионална гимназия „Акад. Сергей П.Королоьов“, гр. Дупница, и Професионална гимназия по механоелектротехника, гр. Плевен.

 

„За ЧЕЗ инвестирането в бъдещето на младите и интелигентни хора е от изключително значение. Винаги сме се стремили да им подадем ръка в стремежа им за професионално развитие в сферата на енергетиката.“, заяви Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

 

ЧЕЗ ще обяви финалистите през март 2015 г. Компанията ще награди победителите в националния конкурс с ежемесечна стипендия през втория срок на учебната 2014 – 2015 г. Първите шест финалисти ще получат шанса да кандидатстват с оценката от конкурса в Техническия университет в София и в Колежа по енергетика и електроника.

ЧЕЗ
електроенергетика
Стани стипендиант на ЧЕЗ
По статията работи:

Маринела Арабаджиева