НАЧАЛО » българия

Учители участват в семинари за биоразнообразието в Черно море

fb
3E news
fb
13-03-2014 01:01:00
fb

Международната природозащитна организация WWF проведе днес целодневна среща с учители от столични училища, които ще обсъдят и тестват различни обучителни модули, практически упражнения и игри, част от учебния комплект Черноморската кутия, който съдържа образователни материали за екосистемата и биоразнообразието на Черно море.

Черноморската кутия вече се използва в около 300 училища в десет областни града в страната. Комплектът, предназначен за началните класове, има разнообразно приложение. Може да се използва в курс по околна среда или в рамките на клуб по природознание или екология, като част от различни предмети (математика, наука и техника, обществознание, изобразително изкуство) или извън училище.

Това е първият от серията семинари за учители за ползване на Черноморската кутия, които WWF ще проведе през март в Плевен Силистра, Варна, Пловдив и Бургас.

Всички елементи на кутията може да се разгледат, изтеглят и ползват свободно от сайта на WWF: http://www.wwf.bg/what_we_do/black_sea_box/, съобщиха от организацията.

 

WWF
Черноморска кутия
семинари за учители
По статията работи: