НАЧАЛО » българия

Президентът Радев ще участва в световната среща по въпросите на климата в Париж

fb
3E news
fb
11-12-2017 12:43:00
fb

Президентът Румен Радев ще участва в срещата на върха „Една планета“, посветената на климатичните промени, предаде БГНЕС. Форумът ще се състои на 12 декември в Париж.

Българският президент ще представи страната ни на форума на високо равнище, по покана на президента на Френската република Еманюел Макрон, генералния секретар на ООН Антониу Гутериш и президента на Световната банка Джим Йон Ким.

Световната среща по въпросите на климата в Париж има за цел да постигне напредък в изпълнението на договореностите в рамките на Парижкото споразумение за климата от 2015 г. Във форума ще вземат участие държавните и правителствени ръководители на страните членки на ЕС, както и от много други държави.

Дискусиите по въпросите на климатичните промени ще се проведат пред 2000 представители на публични институции, международни и неправителствени организации и гражданското общество.

На 11 декември президентът Румен Радев ще участва в официалния прием на Майкъл Блумбърг за ръководителите на делегации, участващи в срещата на върха по въпросите на климата в Париж.

климат
Среща на върха
Париж
президентът Румен Радев
По статията работи:

Галина Александрова