Президентът Радев свика спецслужбите на извънредно заседание

Поводът е организацията на предстоящия вот и опитите за намеса в изборния процес

Румен Радев
Източник: БГНЕС

Президентът Румен Радев свика на извънредна среща с главния прокурор Сотир Цацаров,  министъра на вътрешните работи  Пламен Узунов и шефовете на ДАНС Димитър Георгиев и на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР) Драгомир Димитров.

Поводът е организацията на предсрочните парламентарни избори на 26 март, както и сигналите за намеса в изборния процес. Тема на разговорите ще са и принудителните мерки, наложени на трима турски граждани, предаде бТВ.

В петък ДАНС наложи принудителни мерки на трима турски граждани, представляващи заплаха за националната сигурност, съобщиха от пресцентъра на силовото ведомство. Един от тях е вторият човек във валийството в Одрин - главният секретар на Ибрахим Таранджъ, който беше експулсиран от България миналата седмица.

От ДАНС посочват, че тримата са създавали антибългарски настроения в райони със смесено население, които са насочени срещу териториалната цялост и единството на нацията. Според източници на бТВ вероятно е агитирал за автономност.

"Възможни са усложнения в отношенията между София и Анкара", съобщи днес турската телевизия "CNN Тurk", в репортаж за изгонването от България на Ибрахим Таранджъ, главен секретар на областната администрация в Одрин. Телевизията припомня, че решението за Тарандж и за още двама турски граждани е взето по искане на ДАНС.

CNN Тurk смята, че подобно действие може да "разгневи Турция", въпреки че досега официална реакция от страна на властите няма.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари