НАЧАЛО » българия

Представители на хората с увреждания се включват в Съвета по законодателство към министъра на туризма

fb
3E news
fb
29-08-2017 11:04:00
fb

Представители на хората с увреждания ще се включат в Съвета по законодателство към министъра на туризма, чието учредяване предстой. Това стана ясно след проведена среща между министъра на туризма Николина Ангелкова и представители на Център за Психологически Изследвания.

„Министерство на туризма ще подкрепи всяка добра инициатива, която би подпомогнала създаването на по-достъпна среда за хората с увреждания“, зави министър Ангелкова и допълни, че именно потърпевшите от недостъпна среда граждани могат да посочат проблемите, с които се сблъскват в ежедневието си. „Така ще можем да набележим конкретни мерки и да ги реализираме в полза на хората с увреждания“, допълни Ангелкова.

Представителите на Център за Психологически Изследвания, който работи активно за нуждите на хората с увреждания, предложи на министъра на туризма различни дейности, които да подпомогнат достигането на стандартите по Конвенцията на ОНН за правата на хората с увреждания.

Освен с включването в Съвета по законодателство, представителите на хората с увреждания ще работят активно с Министерство на туризма и по различни инициативи за общодостъпна среда.

Предложените от Центъра мерки включват както анализирането на настоящата ситуация на всички обществени нива, така и реализиране на проучвания, които да очертаят параметрите на бъдеща стратегия за действие.
 

Съвета по законодателство към министъра на туризма
хора с увреждания
Център за Психологически Изследвания
Николина Ангелкова
По статията работи:

Галина Александрова