По-малко електричество от възобновяеми източници във Великобритания

Делът му е паднал със 7,5% за първото тримесечие на 2010 г.

Делът на електричеството от възобновяеми източници във Великобритания през първото тримесечие на 2010 г. е паднало със 7.5% в сравнение със същия период на 2009 г. Това е рязко отстъпление от стремежите на страната към възобновяема енергия, коментира в. "Гардиън", позовавайки се на данни от Министерството на енергетиката и климатичната промяна.
Данните показват, че електричеството, произвеждано с вятърни турбини и от ВЕЦ е намаляло в резултат от недостатъчните дъждове и по-ниската скорост на вятъра.
Според "Гардиън" обаче инвестициите в чиста енергия вероятно са пострадали в резултат от по-ниските цени на газа в чужбина през първото тримесечие, когато Великобритания стана нетен износител на газ за пръв път от 40 години.
Очаква се на 30 юни правителството да оповести официално как ще финансира суми от стотици милиарди лири, които са необходими, за да се изпълнят целите за възобновяема енергия и да се намалят емисиите от парникови газове като се създаде Зелена инвестиционна банка.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари