НАЧАЛО » българия

Посланик: Филиал на руска банка може да заработи в България

fb
3E news
fb
17-02-2014 03:24:00
fb

В България може да заработи филиал на руска банка, който да обслужва руските граждани в страната ни. Тази идея обсъдиха днес посланикът на България в Русия Бойко Коцев и председателя на Централната банка на Русия Елвира Набиулина, предаде агенция „Фокус“, цитирайки посолството ни в Москва. "450 000 руски граждани са собственици на имоти в България. Те се нуждаят от банков продукт и може да се мисли вече в България да работи филиал на руска банка", заяви Коцев по време на срещата.

От руска страна Набиулина е проявила интерес към структурата на българския банков пазар и отбеляза, че в момента малко руски банки инвестират в България. На срещата е било обсъдено сътрудничеството между главните финансови институции на България и Русия, както и възможности за разширяване на връзките между двете страни във финансовата и търговско-икономическата сфера. Посланик Коцев представи възможностите за разработване и развитие на съвместни банкови продукти и услуги - от такива за гражданите до кредитиране на съвместни делови проекти.

Двамата споделиха известно безокойство от спадането на стокооборота в двустранната търговия. Председателката на Централната банка на Русия се ангажира да съдейства в рамките на правомощията си за развитието на двустранни проекти в сферата на финансовите услуги, промишлеността и науката.

Коцев е поканил Набиулина да посети България а повод за това е, че БНБ тази година отбелязва своя 135 годишен юбилей.

руска банка
филиал
БНБ
България-Русия
сътрудничество
По статията работи:

Георги Велев