Подготовката на туристическия сезон ще обсъждат във Варна министри и безнесмени

В срещата с кметовете на морските общин, концесионерите на плажове и представители на фирми ще участват вицепремиерът Валери Симеонов и министрите Ангелкова и Димов

Подготовката на туристическия сезон във Варна ще е тема на среща на вицепремиерът Валери Симеонов и министрите на околната среда и водите Нено Димов и на туризма Николина Ангелкова. Те ще посетят в тази връзка Варна на 14 май. Опазването на чистотата на плажовете също ще бъдат в центъра на дискусиите.

Във Фестивалния и конгресен център във Варна вицепремиерът и министрите ще участват в 11 часа в среща с кметове на морски общини, концесионери на плажове, представители на фирми и организации за оползотворяване на отпадъците и контролни органи. Поканен е и областният управител Стоян Пасев. На срещата ще бъдат дискутирани подготовката за летния сезон, засилването на контрола и мерки за ограничаване на замърсяването и оползотворяване на отпадъците от пластмаса по плажовете. Целта е държавата и бизнесът заедно да работят за ограничаване на замърсяванията.

За 13 ч. са предвидени изявления за резултатите от разговорите, съобщиха от правителствената информационна служба.

След пресконференцията вицепремиерът Симеонов и министрите Ангелкова и Димов ще присъстват на откриването на кампанията на Фестивален и конгресен център - Варна и НДК - София „re: ФКЦ – Рециклирай! Културно е”. В рамките на кампанията в централното фоайе на ФКЦ ще бъдат представени три инсталации, изработени от пластмасови отпадъци, произведени на територията на комплекса.

На 15 май министрите Димов и Ангелкова ще посетят пречиствателни станции и други обекти в Слънчев бряг, Несебър и Бургас. Обиколката ще започне от 10 ч. от почивната станция на Министерския съвет в Слънчев бряг.

 

 Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари