НАЧАЛО » българия

Повишават се нивата на реките и язовирите през последните дни

fb
3E news
fb
19-04-2014 01:06:00
fb

Заради обилните валежи, най-вече през отминалото денонощие, нивото на язовирите и реките в редица райони на Западна България се е повишило. Обемът на реките Струма и Места се е вдигнал значително в последните 24 часа, съобщиха от областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ Благоевград, цитирани от агенция "Фокус". Към момента този факт не представлява опасност за жителите, които се намират в непосредствена близост до воден басейн, тъй като водните басейни имат достатъчно свободен обем.

Повишено е нивото на язовирите и реките и в област Смолян заради обилните валежи, заяви и началникът на пожарната в района комисар Красимир Шотаров. Въпреки това за този сезон водните басейни имат достатъчно свободен обем и няма притеснения, поясни той. Шотаров допълни, че за момента няма опасност реките да излязат от коритата си. От началото на валежите в областта, единствено вчера екип на пожарната в Златоград се е отзовал на един сигнал за наводнено мазе на къща, което е било отводнено, каза още комисар Шотаров.

Нивата на реките в София също се повишават, като за момента от общината са изпратили предварително съобщение до някои доброволчески организации да имат готовност за съдействие в случай на нужда.

проливни дъждове
реки
повишаване на ниво
пожарна безопасност
По статията работи:

Георги Велев