„Пиринско“ представя обновена публична градинка в родния Благоевград

Над 100 000 лв. общо са инвестирани в трите поредни годни на инициативата, чиято идея е да придаде приятен и зелен облик на общите отворени площи

Жителите на Благоевград вече се радват на обновената градинка в карето между улиците „Данаил Крапчев“, „Сава Михайлов“ и „Аргир Манасиев“.   Облагородяването се изпълнява по инициатива на „Пиринско“, с подкрепата на Община Благоевград.  

Инициативата започна през 2015 година, когато с доброволчески труд на служителите на „Пиринско“ бяха реновирани част от парк „Бачиново“, от парк „Ловен Дом“, детска площадка „Струмско“ и градската градина на Благоевград. През 2016 година в регионална кампания на „Пиринско“ бяха подновени 20 градинки и междужилищни пространства в града и околните села, за да предоставят едно по-приятно място за отдих и срещи със съседи и приятели. Тази година „Пиринско“, съвместно с Община Благоевград избра градинката, която е подходяща за освежаване. Над 100  000 лева е общата инвестиция на инициативата до момента, от 2015 до 2017 година включително.

„Радваме се, че с инициативата на „Пиринско“ успяхме да допринесем за облагородяването на поредната градинка в Благоевград, родния град на „Пиринско“. Като социално отговорна компания ние се стремим да допринасяме за добрата среда в града, а облагородяването на споделените междужилищни пространства е отличен начин да го направим. Това е едно чудесно начиние, в което обичайно ни подкрепя Община Благоевград“ – споделя Николета Йорданова, бранд мениджър на „Пиринско“.

„Благодаря на всички, които се включиха в инициативата. Доказахме, че когато искаме нещо, то се случва бързо. Към жителите на Благоевград отправям апел да пазим това, което се създава и да възпитаваме отговорно отношение и в нашите деца. Нека си помагаме, да работим заедно, да създаваме заедно и  да пазим, а когато видим нарушители да сигнализираме на съответните органи“, каза зам.-кметът Христина Шопова.

„Пиринско“ има традиции в грижата за естествената природна среда в своя регион. С подкрепата на „Пиринско“ са реализирани няколко проекта в Национален Парк Пирин и Национален парк Рила, благодарение на които са поставени нови указателни табели и знаци, възстановени са съществуващите и са подновени кътовете за отдих  на територията на парковете.  

„Пиринско“ е бирена марка, лидер на пазара и един от основните двигатели на бирения бранш като цяло. По данни на агенция AC Nielsen, за първите 7 месеца на 2017 година „Пиринско“ достигна 19% дял от общия пазар на бира у нас.

Продуктовото портфолио на Карлсберг България включва разнообразие от първокласни бири – националните Шуменско и Пиринско, международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, чешката Budweiser Budvar, немската пшеничена бира Erdinger и белгийската крафт бира Grimbergen, златистия испански лагер с цитрусови нотки San Migel Fresca, италианската Angelo Poretti  с няколко вида хмел и  американската Brooklyn Lager с изявен малцов характер.
Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby в пет разновидности – ябълка, круша, къпина, боровинка и нар.

Карлбсерг Груп е една от водещите пивоварни компании по света, с голямо портфолио от бирени брандове и други напитки. Марките Carlsberg, Baltika и Tuborg са сред най-големите бирени марки на Европа. 42,000 души работят в компанията, а продуктите й се продават на 150 пазара по света. През 2016 година Карлсберг Груп продаде 117 милиона хектолитра бира, което се равнява на 35 милиарда бирени бутилки.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари