НАЧАЛО » българия

Парламентът създаде временна бюджетна комисия за КТБ и за актуализацията на бюджета

Депутатите одобриха и създаването на временна правна комисия

fb
3E news
fb
29-10-2014 01:52:00
fb

Парламентът създаде временна бюджетна комисия, която ще разгледа доклада за състоянието на КТБ. Очаква се на базата на събраните данни депутатите да изготвят доклад за възможностите пред банката, която е под особен надзор от края на юни. Освен разглеждане на ситуацията около КТБ във временната бюджетна комисия ще бъде разгледано и предложението за актуализация на бюджета за 2014 г., което бе предложено от служебното правителство.

Менда Стоянова ще бъде председател на временната комисия, а Ивайло Московски, Димитър Главчев, Владислав Николов, Делян Добрев, Лиляна Павлова и Диана Йорданова са останалите членове на ГЕРБ в бюджетната комисия. Румен Гечев, Петър Кънев и Георги Търновалийски ще бъдат представителите на БСП, а от ДПС в бюджетната комисия ще влязат Алиосман Имамов, Йордан Цонев и Петър Чобанов. Членове на комисията са още Димитър Танев и Корман Исмаилов (Реформаторски блок), Валери Симеонов и Емил Димитров (Патриотичен фронт), Георги Ковачев (БДЦ), Николай Александров (Атака) и Ивайло Калфин (АБВ).

Временната правна комисия ще се занимава най-вече с изготвянето на нов правилник за работа на Народното събрание и ще функционира до създаването на постоянна комисия по правни въпроси.

И двете временни комисии ще имат по 20 членове от осемте парламентарни сили - 7 от ГЕРБ, 3 от БСП, 3 от ДПС, 2 от Реформаторския блок, 2 от Патриотичния фронт, 1 от БДЦ, 1 от "Атака" и 1 от АБВ.

Данаил Кирилов от ГЕРБ ще бъде председател на правната комисия, а Димитър Лазаров, Десислава Атанасова, Красимир Ципов, Алтимир Адамов, Свилен Иванов и Добромир Проданов са останалите членове. БСП ще бъдат представени от Мая Манолова, Чавдар Георгиев и Филип Попов, а ДПС от Четин Казак, Митхат Метин и Хамид Хамид. Димитър Делчев и Петър Славов ще представят Реформаторския блок, Христиан Митев и Емил Димитров – Патриотичния фронт, Явор Хайтов – Български демократичен център, Явор Нотев от "Атака" и Кирил Цочев от АБВ.

временна бюджетна комисия
КТБ
парламент
По статията работи:

Георги Велев