НАЧАЛО » българия

От 27 март ограничават движението по бул. “Цариградско шосе”

Ремонтните дейности по булеварда стартират на 1-ви април и се очаква да приключат през септември

fb
3E news
fb
23-03-2014 12:48:00
fb

На 1-ви април стартирират ремонтните дейности на столичния булевард “Цариградско шосе”, като се очаква те да приключат няколко месеца по-късно – през септември. Движението ще бъде в значителна степен затруднено, включително заради строителните дейности на естакдата при Семинарията. В тази връзка заместник-кметът по транспорта Любомир Христов изрази надежда, че шофьорите ще съумеят да намерят алтернативни трасета.

Промени в движението ще се въведат още идната седмица. От 27 март се предвижда стесняване на броя на активните ленти. Левите ленти и в двете платна ще бъдат в порядъка на около 100 метра затворени за движение. Тоест движението ще бъде стеснено,за да могат да бъдат направени пресичанията, след което от 1 април се затваря и южната част на моста и движението ще се прехвърли от страната на зала „Армеец" и в двете посоки и започва ремонтът на моста", обясни Христов, цитиран от “Дарик”.

Строително-ремонтрните дейности ще се извършат на няколко етапа. Началото ще бъде дадено с рехабилитацията на надлеза при бул. "Г. М. Димитров", който е в много тежко състояние. Припомняме, че още през есента на миналата година имаше срутване на част от мазилката на моста при 4-ти километър. След като парче едва не се стовари върху минавищия наблизо автомобил, Столичан община разпореди спешен ремонт по укрепването на съоръжението, така че то да издържи до стартирането на големия ремонт.

На 1 април започва основният ремонт на пътното платно в посока Пловдив на надлеза при бул. "Г. М. Димитров". Движението в двете посоки ще се осъществява в платното посока център, а срокът за изпълнение е 45 календарни дни. От 16 май пък се обръща движението и се затваря платното в посока центъра. За времето на ремонта се въвежда ограничение на скоростта във всяка посока от 80 до 40 км в час. На обекта ще се работи с удължено работно време, включително в почивните дни. Предвижда се около 15 май да започнат строителни работи по надлеза по бул. "Цариградско шосе" над бул. "Александър Малинов".

Ще се ремонтират надлезът по бул. "Цариградско шосе" при бул. "Г. М. Димитров", надлезътпо бул. "Цариградско шосе" над бул. "Александър Малинов", пешеходният подлез под бул. "Цариградско шосе" при Окръжна болница, централните и локални платна на булеварда от надлеза над бул. "Г. М. Димитров" до надлез над бул. "Александър Малинов. Част от проекта е и вече стартиралата рехабилитация на подлеза "Царевец" при Орлов мост. Изпълнител на обекта е ДЗЗД "Градска магистрала".

Цялостният ремонт по булеварда се предвижда да приключи през средата на месец семптември. До края на месец ноември ще бъдат приключени и ремонтните работи в локалните платна, увери заместник-кметът.

Цариградско шосе
ремонт и рехабилитация
надлез 4-ти километър
Любомир Христов
столична община
По статията работи: