НАЧАЛО » българия

От вторник бури и градушки в Северозападна България

fb
3E news
fb
20-07-2014 02:43:00
fb

Времето от днес ще започне да се подобрява, но през идната седмица в Западна България ще има не само високи температури и слънце, но и бури и градушки. Това съобщи пред „Труд“ метеорологът от "ТВ-МЕТ" Симеон Матев.

От понеделник температурите осезаемо ще започнат да се покачват, като е възможно да достигнат до 37 градуса в низините и до 35 в централните части на страната. Още във вторник обаче през Западна България ще навлезе по-хладен и влажен фронт. Очакват се интензивни превалявания, има опасност и от градушки. Засега е рано да се предвиди колко точно ще вали и над кои райони ще са градушките, посочва Матев.

Според Агенцията за борба с градушките пък нямало повод за притеснение. В Източна и Централна България ще е слънчево и температурите ще са между 35 и 36 градуса, но още в сряда дъждове ще обхванат цялата страна. В четвъртък се очаква понижение на температурите. Облачността ще бъде променлива. На места ще превали, но няма опасност от силни бури.

В петък отново се очаква слънце. На места над планините може да превали слабо. През следващия уикенд ще бъде горещо с температури до 36 градуса, прогнозира синоптикът.

климат
бери градушки
синоптични прогнози
По статията работи: