НАЧАЛО » българия

Отлага се българо-руската междуправителствената комисия

fb
3E news
fb
04-04-2014 02:15:00
fb

Междуправителствената икономическа комисия, която трябваше да разгледа отворените въпроси между България и Русия се отлага за неопределен период. Това научи 3eNews дни преди заседанието на комисията.

Очакваше се заседанието, в което участват експерти и министри от България и Русия, да се проведе на 6-ти и 7-ми април в София. Информация за това се появи още преди месец от няколко народни представители. Освен икономическото сътрудичество между двете държави на срещата се очакваше да бъде обсъдена и съдбата на проекта АЕЦ „Белене“.
От руското посолство в София днес заявиха пред 3eNews, че срещата е отсрочена и те първа се уточняват новите дати за събитието. Досега няма информация за причините за отмяната на тази среща на високо ниво.

Българските власти останаха изненадани от въпросите на 3eNews за предстоящата среща като от пресслужбата на Министерски съвет признаха, че дори не знаят за подобно събитие. От Министерството на икономиката и енергетиката обещаха да проверят дали и кога ще има такава среща като все още очакваме отговорите им.

междуправителствена комисия
България
Русия
АЕЦ "Белене"
По статията работи:

Георги Велев