Одобрена е Наредба за изискванията за уредите с газово гориво

Правителството одобри Наредба за съществените изисквания и оценяване на съответствието на уредите, захранвани с газово гориво.

С Наредбата се осигурява прилагането на Регламент (ЕС) 2016/426 относно уредите, захранвани с газово гориво. Той уеднаквява подхода към уреди и устройства по отношение на изискването за нанасяне на маркировката „СЕ“ и съставяне на ЕС декларация за съответствие. Уредите и устройствата, които ще продължат да се предлагат на пазара след 21 април 2018 г., ще трябва да преминат ново оценяване на съответствието съгласно изискванията на Регламента.

Въвежда се ново задължение за производителите, вносителите и дистрибуторите – осигуряване на проследимост на уредите и устройствата. Те ще трябва да поддържат информация за всеки икономически оператор, който им е доставил даден уред или дадено устройство, и за всеки икономически оператор, на когото те са доставили даден уред или дадено устройство. Тази информация трябва да е налична за срок от 10 години от датата на доставката.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари