НАЧАЛО » българия

Нови мерки ще намалят тежестта за бизнеса - ще има помощ и за кафявата енергия

fb
3E news
fb
28-05-2018 05:28:00
fb

Съвместна работна група между Министерството на енергетиката и представители на работодателските организации ще обсъдят мерки за намаляване тежестта за бизнеса, свързана с кафявата енергия. За това се договориха енергийният министър Теменужка Петкова и представители на индустриалните организации на среща днес, съобщи пресцентърът на иниргшйното министерство.

От следващата седмица работна група в МЕ, заедно с представители на Министерството на финансите и Министерството на икономиката, заедно с работодателските организации ще разработят проект на актуализация на Наредбата за намаляване тежестта за българския бизнес, свързана с енергията от ВЕИ.

Наредбата беше приета през 2015 г. и дава възможност на компаниите да използват отстъпка от компонентата в цената за електроенергия, свързана с разходите за възобновяема енергия. В актуализирания вариант на Наредбата ще се предвиди възможност компаниите у нас да използват намаление и за компонентата за кафява енергия. След изготвяне, текстовете ще бъдат предоставени на Европейската комисия за нотификация и одобрение.

Министерството на енергетиката
работодателските организации
намаляване тежестта за бизнеса
ВЕИ
кафявата енергия
цената за електроенергия
По статията работи:

Галина Александрова