НАЧАЛО » българия

Нови мерки срещу вируса: Ограничава се придвижването между градовете, пенсионери ще пазаруват само сутрин

fb
3E news
fb
20-03-2020 05:18:56
fb

Считано от 00.00 часа на 21 март влизат в сила по-строги противоепидемични мерки на територията на България. С днешните 17 нови случая на заразени с COVID-19 заразените стават 127, от които трима са починалите. Преустановяват се посещенията на паркове, градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. МВР ще организират котрнолно-пропускателни пунктове на пътищата на областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите, заяви здравният министър Кирил Ананиев.

През КПП ще се пропуска преминаването на лица в случай на неотложно пътуване обусловено от доказана потребност от трудово естество, завръщане на настоящ адрес, дом или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ за самоличност. Забранява се на лицата до 60 г. да посещават хранителни магазини или аптеки всеки ден от 8.30 до 10.30 часа.

Ограничаваме безцелното пътуване и пътуването без крайна необходимост, заяви вътрешният министър Младен Маринов по повод по-строгите мерки, целящи ограничаване разпространението на заразата.

От 00 часа на 21 март 2020 г. всеки, който работи на работно място извън областните градове трябва да има декларация от работодател.

Много е важно да се разбере от българските граждани, че това го правим, за да защитим българските граждани. В никакъв случай не искаме да пречим на бизнеса, каза още Ананиев. Доставките на стоки и услуги от първа необходимост няма да бъдат ограничавани. Куриерски пратки – също, уточни Ананиев.

заседание
коронавирус
мерки
ограничаване на придвижването
По статията работи:

3E news