Нинова: От БСП декларираме, че стоим зад един-единствен купувач на ЕРП-тата - българската държава, от 2004 г. до ден днешен

Корнелия Нинова
Източник: БГНЕС

Всички от БСП декларираме, че стоим зад един-единствен купувач на ЕРП-тата - българската държава, от 2004 г. до ден днешен. Това коментира пред медиите в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с вчерашната позиция на правителството, предаде БТА. ова е и нейният отговор на предложението на вицепремиера Томислав Дончев от днес в сутрешен телевизионен блок всички да декларират имат ли съпричастност към кандидат-купувачите на ЧЕЗ. Ако търсят някакъв лобизъм, да, лобираме българската държава, правителство да изкупят активите на ЧЕЗ в България, подчерта Нинова.
       
Тя отговори и на Гинка Върбакова: "Закупуването на "Техноимпекс" не влиза в дома на три милиона българи, както влиза Гинка, не им бърка в джоба и да им изважда парите за сметката за ток. Нито е националната електрическа мрежа, националната сигурност. Това е голямата разлика." Изказването на купувача на ЧЕЗ показвало вече ясно и кой стои зад нея, защото Върбакова едно към едно е повторила тезата на ГЕРБ, дори не я е запомнила, а просто е изчела текста.      

Корнелия Нинова беше категорична също, че Цветан Цветанов лъже за хора от БСП с интерес към закупуването на ЧЕЗ. В паниката си за пореден път търсят някой друг виновен, какво общо може да има БСП с това, че в момента Гинка от Пазарджик купува ЧЕЗ. Така Нинова обясни защо вчера депутатите от левицата са напуснали съвместното заседание на двете комисии, на което бяха изслушани компетентните органи и служби, както и самата Върбакова.

Само контролен пакет означава българската държава да стане съдружник с Гинка от Пазарджик, с няколко банки, срещу които се водят разследвания в няколко държави, и офшорни компании с неизяснен статут на парите, заяви Нинова.
       
Кога г-н Борисов и ГЕРБ узряха за тази идея, попита тя. И припомни, че съвсем наскоро в Сандански пред младежите от ГЕРБ той е обявил, че сделката е между два частни субекта, държавата няма никаква роля и не бива. Сега твърди обратното, допълни лидерът на левицата. Според нея премиерът е сменил позицията си, защото се е уплашил и е видял, че "далаверата, която е замислил, е разкрита и няма да стане и че народът му се съпротивлява срещу това". Това е победа на народа, обобщи тя.

        
По думите на Нинова по-опасно е, че постоянното търсене на вина е прехвърлило границите на България и е била замесена чешката държава, и то, "докато сме на върха на Европа". Проблемът е Бойко Борисов и това правителство, категорична бе Корнелия Нинова. Тези хора започват да опорочават председателството, то е скандал след скандал, посочи лидерът на социалистическата партия. И потвърди, че от утре започват събирането на подписка сред клиентите на ЧЕЗ, което би дало възможност сделката да бъде атакувана пред съда.  
     
Корнелия Нинова е убедена, че енергийният министър Теменужка Петкова трябва да се оттегли от поста, въпреки че е само "бушон".Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари