НАЧАЛО » българия

НИМХ: И днес бури и градушки в 7 области на Северна България

fb
3E news
fb
10-07-2014 01:08:00
fb

Столична община предупреждава гражданите и гостите на града да бъдат на закрито през нощта, поради опасност от нова стихия
НИМХ обяви жълт код за днес с очаквани бури и градушки в 7 области на Северна България. Метеоролозите предупреждават за краткотрайни интензивни валежи и гръмотевични бури с градушки в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново, които ще възникнат през втората половина на деня в четвъртък и нощта срещу петък.

На 10 юли ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност на повече места и по-значителна над Северна България и планинските райони, както и през нощта срещу петък, съобщават от НИМХ. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Възможни са градушки, с по-голяма вероятност в западните и централните райони на Северна България.

Междувременно след стихийната буря с градушка, връхлетяла София във вторник, Столична община също предупреждава гражданите и гостите на града да бъдат много внимателни, тъй като прогнозата за 10 юли е за развитие на купесто-дъждовна облачност и усилване на вятъра, особено в нощта срещу петък.

От Столична община напомнят, че при обстановка на силен вятър и буря на хората се препоръчва да избягват да бъдат на открито или под козирки и тераси на сгради и да не стоят под електропреносна мрежа и стълбове с високо напрежение.

Добре е да изчакате преминаването на бурята в закрити помещения, както и да обезопасите незакрепени предмети по балконите на жилищата или офисите си, съветват от Столична община.
 

климат
гръмотевични бури и градушки
прогноза на НИМХ
По статията работи: