НАЧАЛО » българия

Никой не иска да купи Химко

fb
3E news
fb
06-03-2015 05:03:00
fb

Провали се и вторият търг за продажба на бившия химически завод "Химко" във Враца. Нито един кандидат не прояви интерес да купи имуществото като цяло на обявеното в несъстоятелност предприятие.


Синдикът на "Химко" Росица Томова съобщи, че търгът се счита за редовно проведен, въпреки че не са се явили наддаващи за активите. Тя уточни, че в определения срок никой не е внесъл изисквания по закон задатък за участие в търга, съобщи БТА.

Обявената първоначална цена за втория търг на активите като цяло на обявеното в несъстоятелност химическо предприятие бе 22 818 822 лева, а стъпката за наддаване бе фиксирана в размер на 1 милион лева. Цената е с около 7 милиона лева по-ниска от обявената на първия търг, провел се преди година, в размер на близо 29 милиона лева.

Кредиторите ще решат кога и по какъв начин ще се проведе следващият търг, посочи синдикът. Решението ще бъде взето на общо събрание на кредиторите, което ще бъде насрочено и ще се състои в Окръжния съд във Враца. Най-големите кредитори на "Химко" са "Булгаргаз", НЕК и НАП.

Химко
търг
синдик
По статията работи:

Галина Александрова