НАЧАЛО » българия

Наши фирми ще участват в технологичен инкубатор, от който се е зародил Google

Plug and Play инкубатора се намира в Силициевата долина, а държавата ще задели 300 000 лева за проекта

fb
3E news
fb
31-03-2014 07:30:00
fb

Български фирми ще могат да се докоснат до най-новите проекти и разработки на водещ технологичен и иновативен бизнес инкубатор в света. Става въпрос за инкубатора в Калифорния Plug and Play като за целта държавата ще отпусне 300 000 лева. Това обясни днес пред 3eNews заместник-икономическия министър Анна Янева. По думите й чрез същия инкубатор се е зародила и най-популярната интернет търсачка днес – Google.
Със средства ще може български фирми да се докоснат до най-новите идеи в развитие край Силициевата долина като нашите предприятия ще бъдат там за по три месеца, обясни Янева.

По думите й фирмите ще бъдат избирани на конкурсен принцип, съобразно представените от тях проекти. Процедурата обаче е все още в начална фаза и те първа предстои да бъдат одобрени и съгласувани процедурите на правителствено ниво, обясни още Янева. Очаква се това да отнеме поне три месеца като след това ще бъдат избрани българските компании, които ще могат да посетят технологичния клъстер и да обменят опит с университети и други технологични компании. Янева все пак изрази увереност, че в рамките на тази година ще бъдат изпратени няколко български фирми на посещение до Plug and Play центъра.

Plug and Play
бизнес инкубатор
Анна Янева
иновации
По статията работи:

Георги Велев