НАЧАЛО » българия

Най-рано след седмица ДКЕВР ще разглежда отнемането на лицензите на крайните снабдители

fb
3E news
fb
12-05-2014 07:42:00
fb

Закритото заседание, на което се очаква ДКЕВР да гледа исканията за отнемане на лицензите на крайните снабдители няма да се проведе тази седмица. В четвъртък и петък комисарите ще участват в изнесени заседания на ДКЕВР в Хасково и Стара Загора. Това от своя страна нарушава кворума, необходим за вземането на това решение, предаде БНР.

Така на практика най-рано следващата седмица енергийният регулатор ще излезе с решение по търговския спор между НЕК и крайните снабдители. Припомняме, че практиката е решенията да се вземат на закрито заседание след като е проведено обществено обсъждане по дадена тема. До момента обсъждане не е правено за исканите от регулатора лицензи.

От трите дружества крайни снабдители днес отново обявиха, че са спазвали законите на страната и призоваха търговският спор да се реши по пътя на преговорите. Редица европейски бизнес организации също изпратиха писма до правителството на премиера Пламен Орешарски, в което изразиха своите притеснения за предприетата процедура по отнемането на лицензиите.

ДКЕВР вече на два пъти отлага разглеждането на искането за отнемане на лицензиите

ДКЕВР
лицензи
крайни снабдители
обсъждане
заседание
По статията работи:

Георги Велев