НАЧАЛО » българия

Гледайте на живо тук дискусията "Състояние и бъдеще на язовирите в България"

Необходимо е изграждането на още язовири, защото все още има региони, които остават на воден режим, твърди Иван Иванов, председател на Българска асоциация по водите

fb
3E news
fb
20-03-2014 09:39:00
fb

"Състояние и бъдеще на язовирите в България" е темата на кръгла маса, която може всеки да проследи на онлайн на живо, съобщиха организаторите Българска асоциация по водите и сдружение "Аз обичам водата". На конференцията ще се съберат експерти от цялата страна, които ще обдъдят проблемите при управлението на язовирите, необходимостта от изграждането на още язовири, финансирането и възможно ли е то да стане чрез публично-частно партньорство.

Изграждането на нови язовири е много необходимо, защото все още има региони, които през определени периоди  на годината оставата на воден режим предвид неравномерното разпределение на водния ресурс, съобщи за 3e-news.net Иван Ивано, председател на Българска асоциация по водите, който също ще участва в кръглата маса. Те задържат водата от снеговете, които се топят и осигуряват по-стабилно и устойчиво управление на регионите, подчерта още. По-късно цялото интервю с г-н Иванов може да прочетете на сайта на 3e-news.net. 

Всички гледни точки на регионланото министерство, на екоминистерството, на министерството на земеделието, на "Напоителни системи", на ВиК дружества, кметове ще се чуят на кръглата маса.

Включете се и гледайте на живо чрез този линк:

http://www.ustream.tv/search?q=tvbg

Дебатите започват в 10 часа в музея "Земята и хората" по повод Световния ден на водата, който отбелязваме на 22 март (събота). Тази седмица е наситена с много събития, детски работилници, изложби и дискусии, посветени на един от жизненоважните ресурси -Водата. 

язовири
кръгла маса
на живо
Световен ден на водата
Иван Иванов
председател на Българска асоциация по водите
По статията работи: