НАЧАЛО » българия

Млади музиканти ще изнесат концерт, посветен на Световния ден на водата

fb
3E news
fb
21-03-2014 09:46:00
fb

Сдружение „Аз обичам водата“ и Българска асоциация по водите канят столичани и гостите на града на празничен концерт за водата на млади български музикални таланти, лауреати на национални и международни конкурси. Концертът ще бъде изнесен на 21 март 2014 г. от 18:00 ч. в Националния музей  „Земята и хората“, входът е свободен. Събитието е една от значимите прояви на  Международен воден мост, организиран от Българската асоциация по водите (БАВ) и сдружение „Аз обичам водата“ по случай Световния ден на водата, 22 март.

Концертът на младите дарования с известни класически произведения за пиано в седмицата на водата е заключителният акорд на музикалната програма в инициативата Международен воден мост. Музикалната програма  включва майсторски клас по пиано при проф. Борислава Танева (изпълнител, педагог, камерен музикант, композитор, организатор на музикални събития) и творческа среща на децата - музикални таланти  с цигуларя Мичо Димитров (един от концертмайсторите на големия филхармоничен оркестър на холандското радио в Хилверсум) .

Майсторският клас по пиано в рамките на иновативния форум Международен воден мост  2014 се осъществява с подкрепата на Фондация Йордан Камджалов. Този майсторски клас се отличава със специфична идейна концепция – той е организиран за устремени в музикалното си развитие талантливи български деца, при изтъкнат български музикант от световна класа, проведен е в България и е без такса за участие. Фондация Йордан Камджалов е инициирана от диригента Йордан Камджалов в чието лице международната музикална общественост разпознава „истинско извънредно дарование“.

Творческата среща на младите музикални изпълнители с именития цигулар Мичо Димитров се реализира със специалното съдействие и подкрепа на хотел „Мег-Лозенец“.

Повече информация за музикалната програма на Международен воден мост, за  младите български музикални таланти и техни изпълнения може да намерите на интернет сайта: http://waterbridge.info

Медийни партньори на събитието са: БНТ, БТА, OFFNEWS, в. „Строителство. Градът“, www.Stroiinfo.com , Be Shared, www.3e-news.net; БНР с Радио София.

 МЕЖДУНАРОДЕН ВОДЕН МОСТ се осъществява с подкрепата на: Столична община, MC BAUHEMIE; фондация We Are Water, лаборатория за анализ на вода MERCK, DHI group; SWECO

 

 

музиканти
концерт
Световен ден на водата
Международен воден мост
По статията работи: