Министър Петкова ще участва в разисквания в НС за ядрената енергетика днес

Теменужка Петкова
Източник: БГНЕС

Разискванията в парламента за бъдещето на ядрената енергетика у нас няма да се отлагат, министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова е прекъснала отпуска си, за да участва в дебата. Това обяви малко преди 12 часа председателят на НС Цвета Караянчева. Вносители на питането са депутатиите от БСП.

"Никога не съм предполагал, че едно разискване на важен за народа въпрос, може да се превърне в игра на тенис на маса и прехвърляне на топчето от едната до другата посока. И сега изведнъж, след като в залата няма нито достатъчно депутати, които да гласуват, защото вие знаете, че разискванията завършват с решения, нито има достатъчно хора, които да участват смислено в дебата, защото дебатът е изключително важен за развитието на енергетиката в България, ми се предлага и ми се казва, че министърката има готовност", коментира депутатът от левицата Таско Ерменков, цитиран от БНР.

По-рано депутатите от БСП, поискали разискването, заявиха, че отлагането е неглижиране на проблемите.

"Вчера до 7.00 часа беше в парламента, когато се обсъждаха темите с Гинка Върбакова и продажбата на ЧЕЗ, а сега я няма и си задавам съвсем естествения въпрос, на който се надявам Вие да ми отговорите, госпожо председател. На госпожа министърката по-важна й е темата ЧЕЗ и 20-годишно приятелство, за да присъства, а бъдещето на енергетиката на България и на България като такава не е ли толкова важно, за да може да дойде тука за два часа, да си проведем разискванията и да видим какво правим", заяви Таско Ерменков.

От левицата настояват още до месец да бъде създадена проектна компания, която да се занимава с изграждането на втората ядрена централа у нас. В началото на тази седмица, в Лондон, премиерът Бойко Борисов обяви, че "Белене" може да стане балкански проект с инвестиции от съседни държави.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари