Министър Петкова ще участва в Младежкия икономически форум в УНСС

Теменужка Петкова
Източник: БГНЕС

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще вземе участие в петнадесетото издание на Младежкия икономически форум, организиран от Студентския съвет при Университета за национално и световно стопанство, съобщиха от енергийното министерство.

В рамките на форума, посветен на икономическите и външнополитическите предизвикателства пред България, министър Петкова ще говори за ролята на страната като разпределителен център на енергийните потоци в Югоизточна Европа. Тя ще запознае студентите от УНСС с реализацията на идеята за изграждане на газоразпределителен център у нас, актуалния статус на междусистемните връзки със съседните държави, проектите за развитие на електропреносната мрежа, проучванията в дълбоко Черно море и други.

Целта на двудневния форум е да бъдат обменени мнения и идеи по темата за предизвикателствата пред България в икономически и външнополитически аспект. Министър Петкова ще говори пред студентите на 17 април 2018 г. от 10 часа в голямата конферентна зала на УНСС.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари