Министър Петкова участва в заседание на CESEC в Букурещ

Предвижда се страните, участващи в инициативата за газовата свързаност, да подпишат меморандум за нейното допълване и в сферата на електроенергетиката

Теменужка Петкова
Източник: БГНЕС

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова участва в четвъртото заседание на Групата на високо равнище на инициативата за газовата свързаност на Централна и Югоизточна Европа (CESEC). Срещата ще се проведе на 27-ми и 28-ми септември, в Букурещ, Румъния, съобщи пресцентърът на енергийното министерство.

Предвижда се страните, участващи в инициативата, да подпишат меморандум за нейното допълване и в сферата на електроенергетиката. В събитието се очаква да участват зам.-председателя на Европейската комисия Марош Шефчович и комисарят климат и енергетика Мигел Ариас Каниете.

Инициативата за газова междусистемна свързаност в Централна и Югоизточна Европа (CESEC) бе създадена през февруари 2015-та година в София. Целта на групата на високо равнище е задълбочаване на регионалното сътрудничество в газовия сектор, гарантирайки сигурност на доставките, устойчивост и конкурентоспособност на енергийната политика на ЕС.

Инициативата оказа положително въздействие за ускореното изпълнение на приоритетни за региона на Централа и Югоизточна Европа проекти в газовия сектор, които да спомогнат за ефективното функциониране на енергийните пазари.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари