Министър Петкова ще открие конференцията „Либерализация на електроенергийния пазар в България в регионален и европейски контекст“

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще открие конференция на тема „Либерализация на електроенергийния пазар – България в регионален и европейски контекст“ на 16-ти май от 13:30 часа. Форумът, организиран от Национална енергийна камара, с подкрепата на Института за енергиен мениджмънт, ще се проведе в гр. София на 16-17 май 2017г. в София Хотел Балкан, зала „Роял“.

Социалните аспекти, свързани с либерализацията на енергийния пазар, отражението върху клиентите и какви са стъпките за защита на икономически уязвимите потребители, като се отчита пазарната същност на сектора са сред основните теми на международен експертен форум в София.

Конференцията на високо равнище „Либерализацията на електроенергийния пазар – България в регионален и европейски контекст“ се организира от Националната енергийна камара (НЕК) с подкрепата на Института за енергиен мениджмънт (ЕМИ) и ще се проведе на 16 и 17 май 2017 г. в София Хотел Балкан (бивш Шератон).

В рамките на форума водещи енергийни експерти от Европа и представители на европейски институции ще обсъдят също така и развитието на енергийния сектор в България в контекста на Югоизточна Европа и енергийните политики на Европейския съюз, предизвикателствата пред развитието на европейския енергиен пазар и либерализацията на енергийния пазар в България.

В отделните панели на конференцията ще участват директорът на ACER (Агенция за сътрудничество между енергийните регулатори) Алберто Поточниг, Янез Копач, директор на секретариата на Енергийната общност, Кристиан Руби, генерален секретар на EURELECTRIC, проф. Пипо Ранчи, главен съветник във Флорентинското училище за регулиране в Италия, Джайлс Диксън, главен изпълнителен директор на WindEurope, Джилда Аморози, „Пазари и клиенти“ в EURELECTRIC, Стивън Уудхаус от Pöyry Management Consulting, Великобритания, Фабиен Рок - Старши вицепрезидент, Compass Lexecon офис Париж, доц. Иван Иванов, председател на българската Комисия за енергийно и водно регулиране, Константин Константинов, главен изпълнителен директор на Българска независима енергийна борса и други водещи специалисти.

 Повече за конференцията може да научите на: http://conference-bg.com/bg/conceptКоментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари