НАЧАЛО » българия

Министър Петкова: Разчитам диалогът с всички участници на енергийния пазар да продължи

fb
3E news
fb
24-01-2018 07:09:00
fb

„Разчитам диалогът с всички участници на енергийния пазар да продължи, за да гарантираме дългосрочна стабилност в сектора“, каза министър Петкова на среща в Министерството на енергетиката във връзка със становище на работодателските организации за злоупотреби на енергийния пазар. В нея участваха изпълнителните директори на Български енергиен холдинг, АЕЦ „Козлодуй“, ТЕЦ „Марица-изток 2“, Българска независима енергийна борса, Национална електрическа компания, представители на синдикалните организации на Конфедерацията на независимите синдикати в България и на Конфедерацията на труда „Подкрепа“, председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране г-н Иван Иванов, Асоциация свободен енергиен пазар, Асоциацията на търговците на електроенергия в България.

От Асоциацията на организациите на българските работодатели изпратиха писмо до министъра на енергетиката, с което отказват участие в днешната среща.

Министър Петкова информира участниците на срещата, че проектът на промени в Закона за енергетиката, с които се регламентират правомощията на КЕВР, свързани с регламента REMIT, е публикуван за обществено обсъждане. Комисията за енергийно и водно регулиране ще упражнява контрол с цел недопускане ограничаването и нарушаването на конкуренцията на енергийните пазари. С транспонирането на европейските директиви се въвеждат ясни правила, така че да се осигури ефективен контрол от страна на КЕВР за изпълнение изискванията за честна и открита конкуренция на пазара на едро на електрическа енергия в България.  

пазар на електрическа енергия
цени на тока
социални партньори
Министурство на енергетиката
КЕВР
АОБР
промени в закона за енергетиката
По статията работи:

Галина Александрова