Министър Нанков: Въвеждането на ТОЛ- такси ще вдигне приходите с над 500 млн. лева още през първата година

Николай Нанков
Източник: МРРБ

Прогнозите са, че от ТОЛ-такси още през първата година приходите ще нараснат минимум с 500 млн. лева. Това каза регионалният министър Николай Нанков пред журналисти в Народното събрание, предаде  агенция Фокус.

В момента приходите в АПИ от таксите за винетки на годишна база към 2016 г. са 300 млн. лева.

„Пътният сектор ще може да се самофинансира, да се самоиздържа, няма да разчитаме на държавния бюджет, на заемни инструменти, дори след време и на фонда от ЕС“, посочи той и допълни, че ще има необходимия ресурс за изграждане на нови отсечки, рехабилитация и качествено поддържане. Относно обществената поръчка за ТОЛ-системата Николай Нанков уточни: „Планът е в понеделник, ако има подадени оферти, да бъде назначена и комисия и, ако има жалба ще поискаме този път окончателно опцията АПИ да поиска предварително изпълнение на обществената поръчка“. „Гражданите няма да бъдат натоварвани по никакъв начин от финанси, напротив. Този, който нарушава, амортизира пътната инфраструктура на страната, ще плаща повече“, поясни регионалният министър.

„Ще продължаваме да отстояваме в сектор "Пътища" като основен приоритет максимално бързото въвеждане на системата. Всичко останало значи, че ще имаме проблеми с пътната инфраструктура“, заяви той.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари