Министър Караниколов обеща „Дунарит“ да продължи а работи

Емил Караниколов
Източник: БГНЕС

Държавата застава зад работниците и "Дунарит" АД, като дружество, което е изключително важно за военнопромишления комплекс на България.

Военният завод "Дунарит" ще продължи да работи и няма да бъдат предприемани действия за затварянето му. Това заяви пред журналисти в Русе министърът на икономиката Емил Караниколов преди среща със синдикатите и акционерите на дружеството. Икономическият министър, който пристигна на протеста на работници от завода бе ясен, че държавата застава зад работниците и "Дунарит" АД, като дружество, което е изключително важно за военнопромишления комплекс на България.

Близо 500 души и служителите в завода "Дунарит" в Русе днес излязоха на мирен протест на ГКПП "Дунав мост", в знак на несъгласието си спрямо решението да се отнемат лицензите за производство, търговия и съхранение на оръжие в завода, съобщи от своя страна БНР.

 

Министърът на икономиката припомни проблема с "Дунарит", създаден след повдигнато обвинение на членове на управлението. Според законодателството трябва да започне процедура за отнемане на лиценза на завода за производство на военна продукция. В същото време Караниколов подчерта отново, че спиране на дейността няма да бъде допуснато.

Икономическият министър благодари за моралния акт от страна на членовете на съвета на директорите и в частност за подадените молби за напускане пред акционерния съвет на дружеството. По думите му това облекчава работата срещу отнемане на лиценза. Оставката на ръководството на завода потвърждава факта, че членовете му милеят за "Дунарит", каза министърът.

 

Караниколов съобщи, че на среща с премиера по повод на проблема с "Дунарит" е решено да се създаде междуведомствен съвет за военнопромишления комплекс, който да заседава всеки месец и там да се обсъждат и решават бързо най-наболелите проблеми в отрасъла. В междуведомствения съвет ще влизат представители на правителството и на бранша.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
1 коментари
  • 0 0
    1
    Петър Петров
    А това не е ли кражба по принцип. Едни държавни структури да отнемат някому лиценза и после да го дадат на свързани фирми и лица? И в същото време говорят, че нямало да има прекъсвания в работата?!?! Тия ГЕРБаджии и другите "политически" шуробаджанашки мастии нямат равни в света ! Подла, глупава шуробаджанашка сган !
    Напиши отговор