НАЧАЛО » българия

Министерство откри грешки в проекта за третия метродиаметър

Петър Диков обеща нередностите в Проекта за подробен устройствен план да бъдат своевременно отстранени

fb
3E news
fb
14-01-2014 07:05:00
fb

Експерти от Министерството на инвестиционното проектиране откриха куп грешки в Проекта за подробен устройствен план на част от трасето на третия метродиаметър, който преди време бе внесен от Столична община за проверка в ресорното ведомство.

 

На проведена по-рано днес среща главният архитект на София Петър Диков официално е поел ангажимент нередностите да бъдат своевременно отстранени. От съобщението до медиите не става ясно какви точно са допуснатите грешки, а само, че са както от техническо, така и от юридическо естество.

 

За по-доброто изпълнение и на този и на бъдещи проекти експертите от двете структури единодушно са се обединило около тезата, че имат нужда от по-тясно сътрудничество помежду си. В тази връзка Диков е поискал Министерство на инвестиционното проектиране да осигури експертна помощ на направление „Архитектура и градоустройство“ към СО, така че да се приведе документацията за трети метродиаметър в съответствие с изискванията на ЗУТ и другите нормативни актове.

 

Освен столичният главен архитект и ресорния министър Иван Данов на работната дискусия са взели участие също председателят на Експертния съвет към МИП арх. Митьо Виденов, зам.-председателят на Столичен общински съвет Вили Лилков и общинският съветник Румен Георгиев.

трети метродиаметър
Петър Диков
архитектура и градоустройство
Столичан община
По статията работи: