МЕ: Резултатите от проверката в Топлофикация-Перник АД ще бъдат оповестени в петък

На 9-ти  март, петък, ще бъдат оповестени резултатите от проверката на Топлофикация-Перник АД.

След разпореждане на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, екип на Министерство на енергетиката проверява техническото състояние и експлоатацията на енергийните обекти в Топлофикация-Перник АД, във връзка със  зачестилите аварии и прекъсване на подаването на топлинна енергия. Към момента топлоподаването към абонатите е възстановено и дружеството работи в нормални експлоатационни параметри. Проверката на МЕ включва изпълнение на задължението за набиране и съхраняване на резервите от горива,  както и прилагането на реда и необходимите техническите условия за топлоснабдяване.

В началото на проверката заместник – министър Красимир Първанов обяви, че сметките на абонатите на Топлофикация Перник ще бъдат коригирани, като периодът, в който топлоподаването е било прекъснато, няма да бъде фактуриран.

След констатиране на нередностите, контролните органи ще направят предписания за предприемане на последващи действия от страна на Топлофикация-Перник АД за тяхното изпълнение, с цел гарантиране сигурността на топлоподаването.
Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари