НАЧАЛО » българия

Международен воден мост ще обедини всички страни и градове в Световния ден на водата

За развиващите се страни към 2015 година са нужни близо 103 милиарда щ.д. годишно, за да се финансират секторите за пречиставне на вода и обслужване на канализацията

fb
3E news
fb
28-02-2014 04:22:00
fb

 Остават точно 21 дни до Световния ден на водата.“МЕЖДУНАРОДЕН ВОДЕН МОСТ ” е иновативно международно събитие с домакин София, което прави възможно обединяването на десетки чествания в различни точки на страната и чужбина, посветени на Световния ден на водата, който ще се проведе на 22 март. С помощта на електронна информационна инфраструктура “МЕЖДУНАРОДЕН ВОДЕН МОСТ” изгражда клъстерна мрежа от партньорства в десетки точки на България, Балканите, Европа и света, които ще представят разнообразна палитра от събития: бизнес изложения, кръгли маси, празнични чествания, изложби, почетни лекции, спортни празници и турнири, почиствания на водни басейни, конференции, прожекции на филми и други. Всички чествания на Деня на водата могат да се включат в обща ОНЛАЙН видео-мрежа от изградени за случая временни информационни центрове. Участниците и посетителите на отделните акции ще могат да проследяват от екрани в информационните центрове програмата във всеки един от пунктовете на клъстерната структура както и онлайн на страницата www.waterbridge.info

Централен информационен център на Международен Воден Мост 2014 е НАЦИОНАЛЕН МУЗЕЙ „ЗЕМЯТА И ХОРАТА”, София.

Националната тема на „Междунарден Воден Мост 2014” е ЯЗОВИРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ

По случай 22 март – световен ден на водата организаторите на “МЕЖДУНАРОДЕН ВОДЕН МОСТ” обявяват фотоконкурс на тема „Язовирите в България”.

“МЕЖДУНАРОДЕН ВОДЕН МОСТ 2014” се осъществява в подкрепа на международната инициатива на ООН по случай 22 март – световен ден на водата на тема ВОДА И ЕНЕРГИЯ.

Международен воден мост цели да се превърне в обща международна кауза и да създаде нова култура на комуникация за водата между младите хора и представителите на бизнеса, гражданския сектор, общинските управи, министерствата, националните, регионалните, европейските и международните политики по темата. С иновативния си подход форумът работи за обединяване на различните социални партньори като им предостави възможност чрез информационната мрежа на Международен воден мост да получават знания и информация както за специфични проблеми, така и за успешните практики в използването и съхраняването на водните ресурси на земята.

Международен Воден Мост се организира от сдружение „Аз обичам водата“ и Българска Асоциация по водите“ .

 Международен воден мост е изцяло нова концепция, която цели да се превърне в обща международна кауза и да създаде нова култура на комуникация за водата между младите хора и представителите на бизнеса, гражданския сектор, общинските управи, министерствата, националните, регионалните, европейските и международните политики по темата.

С иновативния си подход форумът ще обедини различните социални парньори и ще им предостави възможност чрез информационната мрежа на Международен воден мост да получават знания и информация както за специфични проблеми, така и за успешните практики в използването и съхраняването на водните ресурси на земята.

Основната цел на форума е да мотивира клъстерна международна отговорност относно политиките за водата, сред младите хора на планетата и представителите на партньорската мрежа в международния форум – университетите, гражданския сектор, бизнеса и индустрията, местната и изпълнителната власт на национално, регионално, европейско и международно равнище.

 Специфичните цели на Форума са: 1.   Да положи основата на международно младежко движение “Син Клъстер”, което да разпространи нова култура в общуването, използването и съхраняването на водните ресурси; 2.   Чрез он-лайн разпространяване на “SPA&Wellness Харта” да привлече младите хора към прилагане на философията за здравословен начин на живот; 3.   Да формулира прозрачни политики на национално, регионално и международно равнище за съхранение на водата за бъдещите поколения.

Международният ден на водата е много важно събитие, тъй като водата е жизненоважен ресурс. За развиващите се страни към 2015 година са нужни близо 103 милиарда щ.д. годишно , за да се финансират секторите за пречиставне на вода и обслужване на канализацията.

През 2011 г. 768 милиона души не са използвали подобрен източник на питейна вода и 2,5 милиарда души не са ползвали реиновирана канализация.x

Световен ден на водата
Международен воден мост
Асоциация по водите
По статията работи: