НАЧАЛО » българия

Левон Хампарцумян: Отказът на ВТБ да участва в капитализирането на КТБ не трябва да буди притеснения

fb
3E news
fb
24-06-2014 01:44:00
fb

Отказът на ВТБ да участва в капитализирането на Корпоративна търговска банка (КТБ) не трябва да буди притеснения, заяви председателят на Асоциацията на българските банки Левон Хампарцумян пред БНР.

Той отказа да коментира дали решението на руската банка отваря вратите за по-мащабна инвестиция от страна на другия акционер в КТБ - Оманският фонд, който и към момента притежава 30 на сто от банката. Но дори и да не се намерят акционери, Българската банка за развитие и/или Фондът за гарантиране на депозитите, ще свършат същата работа, коментира финансистът.

Опасност от ефект на доминото няма, защото ситуацията е под контрол, увери за пореден път Хампарцумян.

"Бизнесът не е притеснен от ситуацията с Корпоративна търговска банка. Голяма част от сметките на българските фирми са минавали през тази банка, но в рамките на един месец ще успеят да се справят", заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

"Ние сме една от най-големите организации, така че със сигурност много фирми имат сметки в тази банка. Разбира се, компаниите винаги имат сметки в повече от една банка, така че няма да се стигне до много тежки ситуации, каза още той.

КТБ
рекапитализация
ВТБ
АИКБ
Левон Хампарцувян
Васил Велев
По статията работи:

Галина Александрова