НАЧАЛО » българия

Конференция за електрическа мобилност в София

Бъдещето на градската мобилност е във фокуса на събитието, организирано от евродепутата Петър Курумбашев, което се провежда в партньорство със Столична община

fb
3E news
fb
22-02-2018 01:47:00
fb

Конференция за бъдещето на градската мобилност ще се проведе на 2 март (петък) от 9.00 часа в Sofia Event Center. Събитието е организирано от Петър Курумбашев, член на Делегацията на българските социалисти в ЕП, Българската асоциация „Електрически превозни средства“ и Икономедиа в партньорство със Столична община.


Сред лекторите в различните дискусионни панели са Ален ван Хевър от Генерална дирекция „Мобилност и транспорт“ в Европейската комисия, Анхел Лопез Родригес, директор на програмата за електрически превозни средства, Барселона, д-р Михаел Лихтенегер, стратегически директор на Upstream Mobility – компания с ключово значение за развитието на електрическата мобилност във Виена, Дан Главан, оперативен директор на Uber Romania, Никола Мелкиоти директор “Връзки с европейски публични институции и регулации”, ENEL, мениджъри на водещи компании в сферата на автомобилната, IT и други индустрии.


Конференцията ще бъде открита от Петър Курумбашев, член на Европейския парламент от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите, Еспен Хайге, президент на Европейската асоциация за батерии, хибриди и електромобили с горивни клетки (AVERE) и г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община. Участие ще вземе и г-н Eвгени Крусев. заместник-кмет по направление „Транспорт и транспортни комуникации”.


Конференцията е разделена на три дискусионни панела: „Политики, които ще стимулират развитието на електрическата мобилност. Добри практики от европейски градове“, „Инфраструктура и иновации“, „Бъдещето на мобилността“. Част от темите са и как изглежда бъдещето на градската мобилност, дигитални промени в транспорта и технологични иновации, услуги, базирани на електрически/автономни превозни средства, как MaaS (Мобилността като услуга), базирана на е-мобилността, ще промени градовете, каква икономика стои зад новата градска мобилност.

електрическа мобилност
електрически превозни средства
Петър Курумбашев
Българската асоциация „Електрически превозни средства“
столична община
инфраструктура
иновации
По статията работи:

Галина Александрова