НАЧАЛО » българия

Кол център ще вложи 5 млн. лева в България, министър Стойнев му даде сертификат клас А

fb
3E news
fb
26-06-2014 05:31:00
fb

Компанията „Колпойнт Ню Юръп“ АД е поредното дружество, което получи сертификат за инвестиция клас „А“. Документът бе връчен днес от министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Компанията ще инвестира 5 млн. лева и ще отвори 520 нови работни места в следващите 3 години в София и Пловдив.

"За нас всеки чуждестранен инвеститор е важен и затова усилията на правителството са насочени към подобряване на бизнес климата и облекчаване на административните тежести с  цел подкрепа на бизнеса в България. Проекти като вашия са доказателство за добрите инвестиционни условия у нас", заяви министър Драгомир Стойнев при връчването на сертификата на дружеството, занимаващо се с колцентрове.

Инвестиционният проект, стартирал през месец март 2014 г., е предприет в резултат на стратегическо партньорство с канадската национална телекомуникационна компания Телъс, след като през 2012 г. нейното дъщерно дружество “Телъс Интернешънъл Лтд” придобива мажоритарен пакет от „Колпойнт Ню Юръп” АД. „Колпойнт Ню Юръп” АД е основана през 2004 г. и в момента компанията е един от най-големите многоезични, независими, контактни центрове и фирми за аутсорсване на бизнес процеси в Източна Европа. Фирмата има 918 служители, базирани в два центъра за обслужване на клиенти - в София и в Пловдив, добавиха от пресцентъра на МИЕ.

Драгомир Стойнев
кол-център
„Колпойнт Ню Юръп“
сертификат клас "А"
По статията работи:

Георги Велев