КНСБ ще подкрепи протеста на работодателите за цените на тока

Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) ще подкрепи планираните за 30 септември протести от страна на работодателските организации заради повишените цени на тока за бизнеса. Това заяви в Ловеч вицепрезидентът на синдиката Чавдар Христов. Той ообаче уточни, че синдикалистите тепърва ще решават дали ще протестират заедно с работодателските организации или ще предприемат самостоятелни действия. 

"Ще протестираме срещу тия решения, с които се обременяват хората. Не виждаме нищо лошо, дори и заедно с работодателите", каза още Христов. Според него от КНСБ не могат да се дистанцират от проблема, защото са засегнати не само прадприятията, т. е. бизнесът, но и хората, които работят в тях. 

Припомняме, че на предните два протеста в разгара на лятото зад работодателските организации застанаха и двата синдиката – КНСБ и КТ „Подкрепа“. На пресконференцията на 10 септември председателят на КРИБ Кирил Домусчиев заяви, че разчита отново на подкрепата на синдикатите, но независимо доли ще я има или не, протест на 30 септември ще има.
Вицепрезидентът на КНСБ допълни, че с обявеното, официално, предсдтоящо увеличение на учителските заплати е туширано напрежението в този сектор, но има проблеми в ситстемата на културата, при музейните и библиотечните работници. 
"Проблеми вероятно ще възникнат и в системата на здравеопазването, защото отново има дефицити в касата, които ще наложат да се търсят някакви резерви. Редица сектори в енергетиката са под напрежение", добави Чавдар Христов. Той обаче не се ангажира да прогнозира дали все пак ще бъдат организирани протести за по-високи заплати тази есен. Вицепрезидентът на КНСБ бе в Ловеч на организирана от синдиката среща с кандидатите за кметове на общината на предстоящите местни избори

 Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари