НАЧАЛО » българия

КЗК наложи санкция в размер на 1 250 056 лева на "ЧЕЗ  Разпределение България" АД

Дружеството ще обжалва решението по законно установения ред

fb
3E news
fb
18-05-2015 04:51:00
fb

 

КЗК наложи санкция в размер на 1 250 056 лева на "ЧЕЗ  Разпределение България" АД за злоупотреба с господстващо  положение, съобщиха от пресцентъра на комисията. 

Според КЗК, дружеството е забавило необосновано сключването на договор за  покупко-продажба на енергийни съоръжения за присъединяване, изградени по предвиден в специална наредба ред за присъединяване на производители и потребители на електрическа енергия към преносната и разпределителните електрически мрежи.

 

"ЧЕЗ ще обжалва решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Компаниите на ЧЕЗ в България работят изцяло в съответствие с българското и европейското законодателство, включително и антимонополното такова и не злоупотребяват с господстващо положение.

Решението на КЗК, публикувано на 18 май 2015 г., все още не е получено в ЧЕЗ официално. След като се запознаем със съответното решение и мотивите за него, ще реагираме по законоустановения начин в предвидения от закона срок", коментираха от дружеството.

От КЗК смятат, че по този начин "ЧЕЗ Разпределение България" АД може да  предотврати, ограничи или наруши конкуренцията и да засегне  интересите на потребителите, пише в съобщението.

От Електроразпределителното дружество обаче са категорични, че "не злоупотребяват с господстващо положение".

 

 

 

 

КЗК
„ЧЕЗ Разпределение България“
злоупотреба с господстващо положение
По статията работи:

Маринела Арабаджиева