НАЧАЛО » българия

КЕВР разпореди: ЕРП-та да приемат до 15 декември заявления за смяна на доставчик поради отстраняването на „Фючър енерджи“ от пазара

fb
3E news
fb
07-12-2017 02:06:00
fb

2000 клиента с 4000 точки на измерване от общо 5-те хил. на „Фючър енерджи“ (отстранен от пазара на електроенергия) са в разпределителната мрежа на ЧЕЗ. Това каза пред журналисти регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал. Той, както и експерти от дружеството не смятат ситуацията за нещо необичайно. Според експерти,  важно е търговецът да информира колкото се може по-бързо клиентите си да се обърнат към друг доставчик, или краен снабдител, предвид краткият срок, определен от регулатора за смяна на доставчика.  Припомняме, че първоначалният срок, който бе даден на клиентите бе 10 декември, а после бе удължен до 15 декември.

Бързата реакция е от значение, предвид факта, че цената, която клиентите ще платят за времето през което ще останат към Доставчик от последна инстанция може да е с около 50 % по-висока от плащаната от тях досега.

В  официално съобщение на страницата на КЕВР в сряда информацията е достатъчно пестелива. "Фючър Енерджи" ООД беше отстранен от пазара на електрическа енергия считано от 0:00 ч. на 02.12.2017 г. В създалата се извънредна ситуация, клиентите на дружеството преминаха към Доставчик от последна инстанция.

С оглед значително по-високите цени на доставчиците от последна инстанция, обръщаме внимание на тези клиенти в най-кратки срокове да предприемат действия за преминаване към друг доставчик на електрическа енергия или краен снабдител.
 В тази връзка отбелязваме, че  срокът, в който електроразпределителните дружества ще приемат заявления за смяна на доставчика е удължен до 15 декември“, се казва в съобщението.

На интернет страницата на „Фючър енерджи“ на този етап няма публикувано официално никакво съобщение.

КЕВР
Фючър енерджи
пазар на електроенергия
отстраняване от пазара на ток
По статията работи:

Маринела Арабаджиева