НАЧАЛО » българия

И БСП върна връчения мандат за съставяне на правителство

fb
3E news
fb
25-07-2014 02:27:00
fb

Председателят на парламентарната група на "Коалиция за България" Атанас Мерджанов получи и също върна проучвателния мандат за съставяне на ново правителство в рамките на действащото Народно събрание. Следващата партия, която ще получи право да състави кабинет, е ДПС. 

"Отказвам да съставя правителство. Като предвидима политическа сила БСП няма да се отклони от постигнатите договорености", декларира през президента Мерджанов днес. Той обаче допълни, че партията му обаче решително ще се противопостави на всякакви опити да бъдат променени уговорките.

По-рано в парламента Мерджанов обвини президента, че нарушил постигнатото съгласие между партиите да се върви към разпускане на Народното събрание и осигуряване на безпроблемно провеждане на избори на 5 октомври. Според него президентът е надвишил правомощията си с исканията за се гласува актуализация на бюджета и съгласие служебния кабинет да води преговори за външни заеми. 

БСП не присъства в зала, а ГЕРБ и ДПС гласуваха извънредно заседание на парламента на 29 юли, където да обсъдят и гласуват актуализацията на бюджета и възможността за пръв път служебно правителство да договаря заеми.

БСП
върна
мандат
президент
Росен Плевнелиев
Атанас Мерджанов
По статията работи: