Илия Левков оглави Асоциацията на бизнес клъстерите в България

Той наследява поста от Петър Статев няколко месеца преди изтичането на мандата му

Илия Левков
Източник: ИКЕМ

С няколко месеца по-рано от предвиденото Асоциацията на бизнес клъстерите в България (АБК) вече има нов председател. На провелото се в последния ден на февруари Общо събрание досега изпълняващият длъжността Петър Статев сдаде поста на Илия Левков, който пък бе избран от членовете на Управителния съвет с пълно единодушие.

Определянето на нов председател преди изтичането на мандата на предходния се наложи заради нарастващите ангажименти на Статев, казва се в съобщението. Причината е, че в края на 2013 година той стана вицепрезидент на Европейския институт по телекомуникационни стандарти (ETSI). Статев все пак остава в ръководството като член на УС на АБК и ще подпомага дейността на наследника си със своите практически познания за развитието на клъстерите в България. В АБК вярват, че по този начин ще се гарантира и приемственост.

Новият председател Илия Левков също има опит в тази посока, макар и в по-частен случай. Същата длъжност той заема и в Управителния съвет на Индустриален клъстер Електромобили (ИКЕМ). Преди това е участвал в управлението на други компании – бил е регионален мениджър на „Спиди“ АД, ръководител офис на “Инвестбанк” АД, както и председател на Стопанската камара - Петрич от 2000 г. и член на на УС на Регионалната стопанска камара – Благоевград.

Левков има опит в управление и изпълнение на европейски проекти, бил е регионален координатор по проект по ОПАК. В момента е Председател на Секторен консултативен съвет за сектор Електромобили по проект „Развитие и внедряване на информационна система за оценка на компетенциите по браншове и региони“, изпълняван от Българска стопанска камара.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари