НАЧАЛО » българия

Започва Седмица на водата в Националния музей „Земята и хората“

fb
3E news
fb
16-03-2014 10:12:00
fb

От 17 до 22 март ще се проведе традиционната Седмица на водата, съобщиха организаторите. Българска асоциация по водите (БАВ) съвместно със сдружение „Аз обичам водата“ организират  Международен воден мост по случай Световния ден на водата, 22 март. В седмицата 17-23 март Националният музей „Земята и хората“ в София ще бъде домакин на поредица от прояви в рамките на инициативата. Темата обявена от ООН през 2014 г. е „Вода и енергия”, с което световната организация насочва общественото внимание върху жизненоважното значение на взаимовръзката между водата и енергията.

Международният воден мост ще обедини десетки чествания в различни точки на страната и в чужбина, посветени на Световния ден на водата. Централен информационен център на Международен мост 2014 е Националният музей „Земята и хората“.

Програмата на Международен воден мост 2014 г. в музея „Земята и хората“ съчетава широк спектър от събития за жителите и гостите на столичния град и техните деца, както и за специализирана аудитория – представители на държавни институции, неправителствени и бизнес организации.

През цялата седмица ще може да разгледате Фотоизложба „Язовирите на България“. Посетителите ще имат възможност да отличат най-харесваната от тях фотография, като  гласуват на място до 21 март 2014 г. включително за наградата на публиката в обявения по темата Национален фотоконкурс.

Ще се проведат и Воден цикъл- образователна акция на Сините патрули, младежки формирования от Кърджали, Плевен и София, участници в проект на европейската програма „Младежта в действие”.    

Медийни партньори на Международен воден мост са: БТА, БНТ, OFFNEWS, www.Stroiinfo.com , Be Shared, www.3e-news.net; БНР с Радио София,в. „Строителство. Градът”

Международен воден мост се осъществява с подкрепата на: MC BAUHEMIE; фондация We Are Water, лаборатория за анализ на вода MERCKDHI groupSWECO.

                     

1

Седмица на водата
Международен воден мост
Световен ден на водата
Вода и енергия
По статията работи: