НАЧАЛО » българия

ЕРП Север инвестира 150 000 лева в рехабилитация на съоръжения във Вълчи дол и Калиманци

fb
3E news
fb
24-08-2018 01:56:00
fb

Електроразпределение Север реализира редица проекти за обновяване на електроснабдителните съоръжения на територията, обслужвана от дружеството. В област Варна екипите приключиха своята работа по рехабилитация на електроразпределителната мрежа в Калиманци и Вълчи дол. Рехабилитацията на стойност 150 000 лева включи монтиране на 10 000 метра усукани изолирани проводници и 40 нови стълба, които вече захранват двете населени места.

 

По време на ремонтните дейности специалистите извършиха допълнителна диагностика и профилактика на съоръженията с цел превенция на рисковете от смущения при летни бури. Показателите за устойчивост на неблагоприятни метеорологични условия на новоизградената мрежа са високи и осигуряват на населението по-сигурно и надеждно електроснабдяване.

 

Поетапното реализиране на проекти от Инвестиционната програма за 2018 г. на ЕРП Север продължава. В началото на септември ще стартира нейният последен етап през годината – подготовката на електроразпределителната мрежа за есенно-зимния период, която включва ремонт и подмяна на изолатори, табла и касети, почистване на трансформатори и смяна на трансформаторно масло, инспекции и ревизии на въздушни линии, подмяна на стълбове и други дейности за поддържане на съоръженията в надеждно експлоатационно състояние.

Електроразпределение Север
инвестиции
разпределителна мрежа
По статията работи:

Маринела Арабаджиева