НАЧАЛО » българия

Ерик Рубин посети единствения в България спасителен център за диви животни „Зелени Балкани“ в Стара Загора

fb
3E news
fb
29-03-2018 06:33:00
fb

В сряда 28 март 2018 г., през първия ден от посещението си в Стара Загора посланикът на САЩ Ерик Рубин посети спасителния център на „Зелени Балкани“ в града. Наскоро отново се заговори за организацията-експерт в рехабилитирането на диви животни, когато след рязкото понижаване на температурите, доброволци от „Зелени Балкани“ участваха в спасяването на щъркели, застрашени от измръзване.

Делегацията на Посланик Рубин бе топло посрещната от Ивайло Клисуров, ръководител на „Зелени Балкани“ в Стара Загора, който разказа за дългогодишната работа на центъра и успешните съвместни проекти с  „КонтурГлобал Марица Изток 3“ в областта на опазването на дивата фауна и застрашените видове. Спасителният център работи с  доброволци от близкото ветеринарно училище и е ключово място за запазването на биологичното разнообразие не само в България, а и на целия Балкански полуостров. Посланик Рубин направи обиколка на центъра, разгледа разнообразните видове птици, за които се грижат представителите на „Зелени Балкани“ и дори се снимаха с най-общителните пациенти - пеликана Груйо и мишелова Владко. Посещението завърши с пускането обратно в дивата природа един от вече рехабилитираните мишелови.

Спасителният център за диви птици на „Зелени Балкани“ в Стара Загора се радва на подкрепата на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ през последните 15 години и е част от широкомащабната програма за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност на компанията.

Стара Загора
посланикът на САЩ
Ерик Рубин
спасителния център за диви животни
„Зелени Балкани“
подкрепата на „КонтурГлобал Марица Изток 3“
По статията работи:

Галина Александрова