НАЧАЛО » българия

ЕНЕРГО-ПРО Мрежи подмени съоръжения в подстанция Левента в Русе

fb
3E news
fb
05-08-2014 07:06:00
fb

ЕНЕРГО-ПРО Мрежи подменя поетапно съоръжения в подстанции и възлови станции, които имат основна роля в електроразпределителната мрежа.

През изминалата седмица технически специалисти на електроразпределителната компания подмениха контролните кабели на така наречените янсенови регулатори на трансформаторите в подстанция „Левента” в град Русе.

Янсеновите регулатори са едни от най-сложните апарати за високо напрежение и служат за автоматично плавно регулиране на нивото на напрежението, което преминава по електропроводите от подстанциите към трафопостовете. Управлението им се осъществява от електронни устройства, наречени автоматични регулатори на напрежението, по контролни кабели. По същия сноп контролни кабели, чрез телемеханика, диспечерите следят за състоянието на янсеновите регулатори и правилното им функциониране.

Функцията на подстанцията е да приема, преобразува и разпределя електрическа енергия. Различните видове електроцентрали генерират електрическа енергия с високо напрежение, която се пренася по електрическа мрежа и постъпва в подстанциите. Те от своя страна преобразуват енергията от високо на средно напрежение, след което тя се пренася по електропроводи до трафопостовете.

С подмяната на оборудването на подстанция „Левента“ се гарантира по-висока сигурност на електрозахранването на близо 32 хиляди домакинства и предприятия  в района на град Русе.

 

Енерго-Про
възлови станции
Русе
По статията работи:

Маринела Арабаджиева